Hoe kies je een ontsnappingsspel?

Waar moet ik rekening mee houden?

Is het je opgevallen hoe sociale netwerken worden overspoeld met foto's van je gelukkige vrienden die erin geslaagd zijn te ontsnappen uit de quest room? Het lijkt erop dat het tijd is om in deze wondere wereld te duiken. Maar de taak die voor ons ligt is: Hoe kies je de juiste zoektocht uit het grote aanbod?


Hoe vorm je een team?

Bepaal eerst met hoeveel mensen je mee wilt op het puzzelavontuur. Een escape room is ook geschikt voor twee personen. Het is echter belangrijk om van tevoren na te denken over je vaardigheden om in te schatten of je het spel binnen het toegewezen uur kunt voltooien. Hoewel de meeste spellen zijn ontworpen voor 2-6 spelers, zijn er ook spellen voor 20 deelnemers, wat perfect is voor een grote groep. Dergelijke evenementen zijn ideaal voor feestjes of bedrijfsevenementen.


Hoe moeilijk is de zoektocht?

Professionals kiezen meestal de moeilijkere opdrachten en genieten van elk moment van het avontuur en de puzzels. Beginners moeten echter op de moeilijkheidsgraad letten om aan hun trekken te komen en plezier te hebben met de opdrachten. Je vindt de moeilijkheidsgraad voor elke kamer op onze website. De moeilijkste puzzels worden aangeduid met vijf "sloten". 


Hoe kan ik boeken?

Denk eraan: in het weekend en op feestdagen is er veel vraag naar de spellen. We raden je aan om minstens een week (of langer) van tevoren te reserveren. Doordeweeks is er overdag minder belangstelling. Dit is vooral praktisch voor mensen met een flexibel schema.


Quests bieden niet alleen intellectuele uitdagingen, maar ook een verscheidenheid aan emoties. Van angstaanjagende sferen tot hilarische momenten met vrienden, thema's kunnen variëren van kunstgalerijen tot mortuaria en onverwachte aspecten van bekende plaatsen onthullen. Sommige games zijn geïnspireerd op iconische films en boeken.

Wees tot slot klaar voor een verscheidenheid aan opdrachten: van schoolkennis tot logische puzzels. Dit is de kans om alle angsten te overwinnen en onconventionele uitdagingen aan te gaan: Er is een zoektocht voor iedereen.

Droom je van een spannend avontuur? Boek jouw ideale spel.